1ste Coaching reis naar Bali /30 maart tot 15 april 2018/

Geplaatst Een reactie plaatsen

Onze eerste onvergetelijke reis naar Bali!

Indrukken zijn met woorden moeilijk weer te geven: de onvergetelijk mooie jungle, de ongerepte natuur, het eeuwige groen van de rijstvelden, de onovertroffen open vriendelijkheid van de bevolking en het alom tegenwoordige spiritueel beleven van de drie Goden-werelden van het Balinese Hindoeïsme verklijven ons hart en ziel met een doorgedrongen levenskunst van de Balinese bevolking en natuur.

De warmte nodigt ons de eerste dagen uit tot rust, ons laten verwennen op onze 5-sterren villa, door de dames van de staff, wie op iedere vraag onmiddellijk en met de glimlach altijd klaar staan met hun onaflaatbare  "I do it Madam" ...wennen aan verwent worden 🙂

Onze uitstappen naar de prachtige levende tempels, de al net zo levende vulkanen, de jungle wandelingen en avontuurlijke mountain bike routes, het zwemmen in de oceaan en snorkelen tussen de felgekleurde visjes, dolfijnen spotten bij zonsopgang of met de vissersboor de zonsondergang genieten ... alles was eenvoudig maar onovertroffen genieten.

Thuiskomen op de villa bij een gedekte tafel uit het sprookje van "Ezeltje strek je", een plons in het grote privé zwembad, gezellig napraten en op naar de volgende dag van leren mediteren, oefenen met je brein, en ontspannen relaxen op een avontuurlijke intense nooit te vergeten wijze.

Onze 1ste Bali reis!

Kijk onder evenementen voor onze volgende reizen.
Meer info via mail queeste@telenet.be bij Woji Christ Olyslaegers.

Men’s brains vs Women’s brains

Geplaatst Een reactie plaatsen

Men’s brains are completely different from Woman’s brains.

Men’s brains have everything in little boxes. So they have a box for sports, work, woman, grandmother, dishes and joy and sex.
Woman don’t have these boxes. In woman’s brain’s, everything is connected. The children are connected with the car and the dishes and the kitchen and work and grandmother and the garden and men and sex and the weather and everything you can imagine .

Men’s brain have a tiny special box with nothing in it, the “nothing box”, they love this box especially !
Woman don‘t have this box, they also can‘t understand why men “don’t do anything” and keep feeling very comfortable with doing nothing.
The doing nothing box for woman is most of the time shopping, doing nothing with good friends in a busy day full of adventure, discussions and cooking sweet things, having great meals and diet’s newest experiences.

Woman and men, don’t understand each other, as long as they intend to look in a mirror in stead of a completely other specimen of the same latest new born – race came out of the universe.

We are different … inside and outside

We just have one chromosome more.

 

Men’s brains vs Women’s brains – Video by Mr Mark Gungor

Workshop ‘Wat als bevlogenheid’ was een succes

Geplaatst 1 reactie

Workshop 'Wat als bevlogenheid tegen je keert'

 

Ondanks de drukkende hitte van 34°C werd de workshop een gesmaakt succes.
De intensiteit en directe resultaten van de technieken werkten prikkelend naar "nog" en hielden het tempo en drive op een hoog,
maar zeer duidelijk tempo.

De toegepaste psych-soma leer en praktische oefeningen van zondag waren zeer verduidelijkend en werden tijdens de wandelingen herhaald.

Vele vragen die trachtten allemaal te beantwoorden.

De meeste reacties vroegen naar "een vervolg", wat dan ook gepland zal worden.

Op zaterdag 16 september 2017 volgt een eerste herhaling en op punt zetten van de Braintrainingstechnieken,
van 10.00u tot 17.00u
Deze dag staat ook open voor iedereen die reeds braintrainingen bij WJ Christ Olyslaegers hebben gevolgd, privé of in groep.

De volledige workshop zal terug gegeven worden in oktober - datum wordt nog bekend gemaakt.

Uiteraard kan braintraining steeds als privé bij WJ Christ Olyslaegers gevolgd worden.

Winterwandelingen met Betterfly en W.J. Christ in de Merodebossen

Geplaatst Een reactie plaatsen

Winterwandelingen van BetterFly en W.J. Christ in de Merodebossen.

Onder gidsende begeleiding van Linda en Louise van het paardenbewegingspension "De Poedertoren", werd de nachtzwarte boswandeling een spannend verhaal en een succes dat smaakt naar nog.
Terwijl W.J. Christ de specifieke braintrainingtechnieken onder de wandeling aanreikt.

De combinatie van de koude winterlucht, nachtdonkere onbekende paden en de stilte met afwisseling van trainingstechnieken, zijn voor ieders brein een must en sublimatie naar alertheid, wakkerheid,...
Dierlijk instinct dus, neo cortex stimulatie. Met als resultaat een diepe innerlijk rust en stilte. De openheid van het brein zelf, naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe indrukken en realisaties.

Walk your brain naar vitaliteit met BetterFly!

Mocht u zin hebben in zo'n zalige winterwandeling...
Wij spreken iedere dinsdag af en vertrekken om 19.30 uur.
W.J. Christ en BetterFly houden gratis voor u deze winterwandelingen met coachingtechnieken...

... voor uw en onze gezondheid en vreugde.

W.J. Christ

Info te verkrijgen via mail: queeste@telenet.be

“Hou van jezelf”

Geplaatst Een reactie plaatsen

BURN-OUT : een proces van gemiste zelfredzaamheid

De “ontoereikende schuldenaars ” … de loezers

We hebben een cultuur van “activiteit”, van “presteren”, van “geen tijd” … wie tijd heeft kan onmogelijk succesvol zijn, wie vrije tijd heeft zal wel een verdoken verliesganger zijn, een dopper, een mislukkeling…

We promoten stress, we kunnen nooit actief sociaal zijn zonder onze smartphone, tablet,… in de hand. We eten met de camera van de smartphone open en communiceren met onze tafelbuur via sms. We leven een illutionair, lucratief, geëlectroniseerd afstands-empathieloos leven… De knop gaat in uit in uit, like it, not, yes,…

En wie niet meekan, de softies, de uitvallers, de ziekmelders … zijn de ontoereikende schuldenaars van hun eigen zwakte … aldus onze humane IT-cultuur.

Nooit staan we stil bij ons brein, waarvoor de versnelde elektronische evolutie een vreselijke ramp is . Zelden word er ons op gewezen dat die gsm in je zak, computer, tablet, alleen maar reageert vanuit stralings meters/ontvangers en uitzenders … en je brein ook, alleen van een ander, niet geadapteerd niveau waarvan de chemisch-elektronische seindraden, de transmitters wel moeten crashen … de burn-out in werking!

Willen we onszelf, onze kinderen, in onze gecultiveerde verzorgde wereld, gezond en vreugdevol, zinvol leren leven, dan zullen we dringend onze visie op TOEREIKEND ZIJN, SUCCESVOL ZIJN, MENSWAARDIG ZIJN moeten veranderen.

Dan zullen we terug een milieu, een klimaat, een houding moeten aanleren, van in de basis: “het gezin, de school, de werksfeer” van genieten, van ontspanning van zingeving en vooral van ZELFREDZAAMHEID.

We MOETEN terug MOGEN tegen de draad ingaan, dwars van alle volgzaamheid in deze over geëlektroniseerde leefwereld.

We moeten terug ‘alpha-dier’ worden, los komen van de volgzame kudde geest en ons “zelf” redden, onze “zelfredzaamheid” vooropstellen. Los van omgeving, vrienden, succes, collega’s, duurdere wagens en aanzien. Ons natuurlijk bewegen op de maat van ons brein, van ons eigen unieke leefritme, onze waarden van onze mens-waardigheid beogen en vooropstaan.

We moeten onze bevlogenheid kunnen laten ‘vliegen’ en niet in een buik-burn-out-landing sturen.

Zonder de kans te lopen naar  de “geitewollen-sokken” bende verwezen te worden, durf ik gerust stellen, dat een gezonde geest in een gezond lichaam huist en we dus back to nature moeten, fysiek in balans met mentale activiteit, IT-straling/communicatie in evenwicht met natuurlijke ontspanning in de natuur zonder IT-mechanismen binnen bereik … durven afkicken van je IT en gaan naar je “Aai die” of beter “HOU VAN JEZELF “

Woji Christ Olyslaegers